Neem iemand gratis mee vissen... 

Begin dit jaar introduceerde Sportvisserij Nederland de MeeVIStoestemming. Het idee hierachter is om meer mensen laagdrempelig kennis te laten maken met de hengelsport en enthousiast te maken voor het sportvissen.

MEEVISTOESTEMMING
Sportvissen draait vooral om beleving. Voor sportvissers is dat zo klaar als een klontje, maar het is soms lastig om die beleving over te brengen aan niet-vissers. Om dit echt te begrijpen zouden ze het eigenlijk zelf een keer moeten ervaren door mee te gaan vissen. Zodat ze zelf de sfeer kunnen proeven en de magie van het vangen van een vis mee kunnen maken. De MeeVIStoestemming biedt deze mogelijkheid.

MEEVISSEN
De gratis MeeVIStoestemming is een schriftelijke toestemming voor één persoon om een dag mee te hengelen met een VlSpashouder in een water uit de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren. Dit nieuwe initiatief houdt in dat iedereen met een VISpas (uitgezonderd degenen met een Kleine VISpas) drie verschillende mensen per jaar kan meenemen om een dagje te vissen. Onze sportvissers zijn zelf namelijk de beste ambassadeurs voor hun hobby.

INTRODUCEREN
De toestemming is een toegevoegde waarde voor mensen met een VISpas omdat zij nu vrienden, buren, collega's of familie gratis mee uit vissen kunnen nemen. Bovendien vissen die introducés onder begeleiding. Ze worden geholpen, waardoor kans op een leuke (en succesvolle) dag groter is.

SAMENVATTEND
De MeeVIStoestemming is een schriftelijke toestemming voor één persoon om één dag gratis mee te mogen vissen met een ViSpashouder in een water uit de Gezamenlijke lijst van Nederlandse Viswateren.

Daarbij gelden de volgende voorwaarden:

* De Meevistoestemming is alleen geldig als gevist wordt samen met een VlSpashouder;
Meevissers mogen met maximaal 2 hengels, overdag (1 uur voor zonsopkomst tot 2 uur na zonsondergang) en onder dezelfde voorwaarden als de ViSpashouder vissen, behalve dat de door de introducé gevangen vis moet worden teruggezet.
* De Meevistoestemming kan alleen worden aangevraagd door VISpas-, JeugdVlSpas- en zeeVISpashouders. Niet door de houders van een Kleine VlSpas.
* Een introducé mag één keer per jaar gebruikmaken van de Meevistoestemming (die is alleen geldig op de aangevraagde datum). ledereVISpashouder kan dus op jaarbasis drie verschillende mensen mee uit vissen nemen.
* De Meevistoestemming kan uitsluitend worden aangevraagd via www.meevistoestemming.nl.

BELANGRIJK:
De MeeVIStoestemming is niet geldig in het Wanssums Ven. Dit verenigingswater staat namelijk niet in de gezamenlijke lijst van Nederlandse viswateren.


   
Terug
   
 
Copyright: het Alvertje Oostrum 2015