Wijzigingen nachtvissen openbare wateren vanaf 2013.
Deutsche ‹bersetzung


Vanaf 2013 is er een belangrijke wijziging met betrekking tot het nachtvissen in de wateren die in de lijst van viswateren van Sportvisserij Nederland staan.

Hoofdregel is dat er in geen enkel van die wateren gedurende de nacht worden gevist.

Een uitzondering wordt gemaakt voor de wateren die in de lijst van viswateren 2016-2017-2018, zijn voorzien van een maansymbool (er staat een kleine maan bij afgedrukt). Dit zijn een groot aantal wateren in den lande.

In deze wateren mag men wel nachtvissen indien men in het bezit is van de nieuwe nachtvistoestemming die verkrijgbaar is bij Sportvisserij Nederland of bij Sportvisserij Limburg (dus niet bij de vereniging). Deze toestemming kost 10 euro. Men krijgt dan een speciaal hologramstickertje dat achter op de VISpas kan worden geplakt.

Wanneer voor een bepaald water uit de landelijke lijst geld dat naast het nachtvissen met de nachtvistoestemming ook een nachtverblijf is toegestaan, wordt dat aangeduid met een bivysymbool (kleine afbeelding van een tentje).

Daarnaast kan men, indien men dat wenst, bij bovengenoemde instantie ook nog een vergunning kopen om met 3 hengels te mogen vissen.
Een sticker hiervoor met als symbool een "3" erop kost 25 euro en daarmee mag men dan met drie hengels vissen in alle wateren uit de landelijke lijst die voorzien zijn van het 3 hengelsymbool.

Waar men met deze toestemmingen mag nachtvissen vindt u in de lijst van viswateren van Sportvisserij Nederland.
Vergeet ook niet te kijken in de aanvullingslijsten die u elk jaar erbij krijgt. Er komen namelijk wel eens wat wateren bij.

Via onderstaande link kan men de toestemming bestellen. Er kan worden betaald met iDeal of creditkaart en men krijgt dan een mail waarvanuit men de voorlopige nachttoestemming, die een maand geldig is, kan uitprinten. Men kan dus meteen gaan nachtvissen. Binnen die maand krijgt men dan de nachtvissticker om op de VISpas te plakken.

Nachtvisvergunning/3 hengelvergunning bestellen bij Sportvisserij Nederland

Betaling kan enkel via iDeal, VISA of MasterCard of PayPal

Nachtvissen in het Wanssums Ven:
Dit valt niet onder deze regeling en blijft zoals het geweest is.

Afsluitend:
Kijk goed in de lijst van viswateren waar u met de nieuwe nachtvistoestemming mag vissen. De boetes zijn hoog.


   
Terug
   
 
Copyright: het Alvertje Oostrum 2013/2015/2016