Opening van vijver 4 op 5 juni 2010:

Afgelopen zaterdag, 5 juni, werd vijver 4 van vijvercomplex “het Wanssums Ven” officieel geopend. Hierbij waren veel genodigden en leden aanwezig. Na een welkomstwoord door voorzitter Peter Beelen, werd een rondgang gemaakt langs de diverse activiteiten die op het complex plaatsvonden. Het meten en wegen van de kruiskarpers, die op deze middag waren gevangen in vijver 3 bij het vissen in het kader van het aalscholverproject waaraan het Alvertje deelneemt, bleek erg interessant te zijn. Behalve kruiskarpers waren hier nog andere vissoorten te bewonderen. Vervolgens ging het gezelschap naar vijver 1 en 2 waar de grote jaarlijkse karperwedstrijd, waarbij 43 uur non stop wordt gevist, nog bezig was. Hier kregen de gasten uitleg over het karpervissen en alle elektronica die daarbij wordt gebruikt. Op de te openen vijver 4 vertoonden enkele vliegvissers hun kunsten. De gasten toonden grote interesse in deze minder bekende tak van de hengelsport. Er werd veel vis gevangen door de vliegvissers, maar jammer genoeg waren ze wel erg klein. Een van de vliegvissers gaf uitleg over het materiaal en in het bijzonder over de kunstvliegen en de wijze waarop die door vliegvissers zelf worden gemaakt.
Daarna volgde het officiële gedeelte. In zijn toespraak ging Peter Beelen in op de historie van het Wanssum Ven en in het bijzonder vijver 4. Hij dankte alle vrijwilligers die, vaak onder erbarmelijke omstandigheden, hebben meegewerkt aan de afwerking van de vijver. Ook herdacht hij de pas overleden erevoorzitter Hein van Valkengoed, die een van de voortrekkers is geweest bij de aanleg van het complex.
Daarna kwam het moment van de officiële opening. Het plan van het bestuur was oorspronkelijk, die te laten verrichten door Hein van Valkengoed. Omdat dit helaas niet meer mogelijk is, werd de opening verricht door de zus van Hein, mevrouw Corry Borssen - van Valkengoed.
Zij onthulde een plaquette bij de rode beuk, geschonken door Hein van Valkengoed, die op de parkeerplaats van vijver 4 een ereplaats heeft gekregen.
Ze wenste de vereniging verder nog veel succes.


Mevrouw Borssen - van Valkengoed, samen met Peter Beelen bij het onthullen van de plaquette...

Vervolgens was het woord aan de wethouder van de gemeente Venray, Ike Busser. Die ging allereerst in op zijn eigen verleden als sportvisser. Verder zei hij dat hij, na het bekijken van de website van het Alvertje, erg verrast was dat er zo een fraai complex binnen de gemeentegrenzen ligt. Hij vertelde erg onder de indruk te zijn van het terrein met de mooie vijvers. Tot slot feliciteerde hij het bestuur met de nieuwste aanwinst.
Toen richtte André Reumkes, afgevaardigde van Sportvisserij Limburg, het woord tot de aanwezigen. Hij ging in zijn toespraak in op het werk van Sportvisserij Limburg en vooral het jeugdwerk.
Na het officiële gebeuren werd er nog gezellig wat nagekaart onder het genot van een hapje en een drankje.

   
Terug
   
 
Copyright: het Alvertje Oostrum 2010