Afscheid van Hein van Valkengoed en René Wijnhoven
en uitreiking van de Alvertjes 2010.

Maandag 22 maart 2010 zijn tijdens de Algemene ledenvergadering van Hengelsport-vereniging het Alvertje Oostrum voor het eerst in haar geschiedenis "Alvertjes" uitgereikt.

Dit zijn speldjes, ontworpen door sieraad-ontwerpster Lianne Aarts. Ze worden uitgereikt in zilver voor 25 jaar lidmaatschap, in goud voor 50 jaar lidmaatschap en in het goud met briljantje voor Speciale Verdiensten.

De drie soorten speldjes
..
Het "gouden Alvertje" werd uitgereikt aan Bert Poels, die dit jaar 50 jaar lid is en aan Ger Lenssen en Joost vd Putten die dit jubileum in 2009 al vierden. Het "zilveren Alvertje" werd uitgereikt aan Antoon Langenkamp en Wiel Beerkens.


Bert Poels krijgt de oorkonde, behorende bij het gouden Alvertje uit hande van de voorzitter.. .


Daarna was het de beurt aan Antoon Langenkamp die de zilveren Alver kreeg...


Wiel Beerkens kreeg de zilveren Alver opgespeld door de voorzitter Peter Beelen...


Hier alle jubilarissen met in het midden Joost van de Putten en rechts Ger Lenssen, beiden in 2009 al 50 jaar lid en nu ook geridderd in het gouden Alvertje...


René Wijnhoven ontvangt als dank een boeket bloemen van de voorzitter...
Verder nam men afscheid van twee bestuursleden die al in 1979 in bestuur zitting hadden genomen. René Wijnhoven is gestopt als bestuurslid maar blijft nog wel actief voor de vereniging.
Het tweede bestuurslid, Hein van Valkengoed, kon om gezondheidsredenen niet op de vergadering aanwezig zijn.
De voorzitter is na de Algemene Leden-vergadering persoonlijk op huisbezoek gegaan om Hein van Valkengoed een bloemetje te overhandigen. Daar bleef het echter niet bij.
Tot verassing van Hein van Valkengoed zelf, werd hem het "Alvertje van verdiensten" opgespeld. Deze speld werd aan hem uitgereikt vanwege zijn enorme
betrokkenheid, inzet en verantwoordelijkheid voor de hengelsport in het algemeen en voor de Hengelsportvereniging het Alvertje in het bijzonder.
Toen hij in 1979 in het bestuur werd gekozen, werd hij ook meteen tot voorzitter benoemd. Deze functie heeft hij maar liefst 19 jaar bekleed, waarna hij nog jaren als bestuurslid verder ging.
Behalve bij het Alvertje is Hein van Valkengoed jarenlang actief geweest als bestuurslid van de NVVS ( nu sportvisserij Nederland),
als voorzitter van de Hengel-sportfederatie “de Vrienschap” Noord-Limburg (momenteel onderdeel van Sport-visserij Limburg) en als voorzitter van de Stichting Sportvisserij Limburg 83.

Totaal verrast neemt Hein de onderscheiding
in ontvangst...
Mede dankzij zijn inzet is vijvercomplex “het Wanssums Ven” uitgegroeid van een waterput om in te vissen tot een complex van 15,6 Ha met 4 visvijvers voor de karpervisser, de stokvisser maar ook voor de recreant.
Het is vooral de jeugd die altijd een specifiek plekje in het hart van Hein heeft gehad. Als voorzitter van de jeugdcommissie heeft hij jarenlang het jeugdwerk gestimuleerd. Onder zijn bezielende leiding werd er een bloeiende jeugdafdeling opgezet. Het is dan ook niet vreemd dat Hein, samen met zijn voormalige collega’s Gerrit van Sinten en Harrie Lenssen naast de twee toen al bestaande vijvers een speciale vijver voor de jeugd wilde ontwikkelen. En die is er gekomen.
Onder het motto van Hein, “iemand van 90 jaar kun je niet meer voor 4 jaar in het bestuur kiezen” heeft hij dus besloten er een punt achter te zetten. Tot groot genoegen van het bestuur gaf Hein aan dat hij de vereniging, als adviseur, nog bij wil blijven staan. Gelukkig gaat zijn kennis van en ervaring met vele zaken binnen de vereniging dus niet verloren. Het bestuur hoopt nog lang van dit aanbod gebruik te kunnen maken.

Meer over Hein, klik dan een visdag met Hein van Valkengoed

   
Terug
   
 
Copyright: het Alvertje Oostrum 2010