Dag of weektoestemmingen voor onze gastvissers.
Opmerking vooraf:
Als u geen vispas van het Alvertje hebt of geen vijverpas "Land van Molenbeek", dient u, voordat u gaat vissen in het Wanssums Ven, een dag of weekvergunning te kopen bij een van onze verkooppunten.
Noord Limburg is een gebied met veel toerisme. Dat blijkt wel uit het grote aantal vakantieparken in deze regio.
Voor mensen die graag eens een keer een hengeltje uitwerpen, heeft het Alvertje veel te bieden, zoals u kunt zien op de foto hieronder.
Plan uw Route naar het Wanssums Ven

Hengelsportvereniging het Alvertje heeft namelijk een uitgebreid vijvercomplex. Het is een prachtig gebied voor mensen die eens een visdag door willen brengen in de mooie natuur. Het complex is ook opengesteld voor wandelaars. Het is best de moeite waard hier eens een ronde te wandelen.

De verschillende vijvers:
Vijver 1:
In deze vijver zitten de grootste vissen. Hier wordt voornamelijk gevist op karper, waarbij echter ook regelmatig zeelt en brasem van boven de 3 kilo worden gevangen.
In deze vijver mag met een dagtoestemming met 2 hengels worden gevist.

Vijver 2:
Dit is een all-roundvijver, die zowel geschikt is voor karpervissers als voor vissers met de vaste stok. Het visbestand bestaat uit brasem, voorn en zeelt en uiteraard karper.
In deze vijver mag met een dagtoestemming met 2 hengels worden gevist.

Vijver 3:
Dit is de zogenaamde jeugdvijver. Deze vijver is speciaal aangelegd met het oog op vissende jeugd. Hij is niet zo diep en de vissen die erin zitten zijn niet zo groot. Zo zit er bv geen karper en zeelt in. De meest voorkomende vissoorten hier zijn de blankvoorn, de ruisvoorn, de brasem, de baars, de riviergrondel en de giebel. Eind 2009 zijn er in deze vijver bovendien kruiskarpers uitgezet. Deze vissen lijken wat op kroeskarpers en blijven goed vangbaar aan de vaste hengel.
Omdat momenteel ook volwassenen in deze vijver mogen vissen, is die bij uitstek geschikt om met een of meer kinderen hier eens een dagje te komen vissen. Een hengeltje van 4 meter is al voldoende om aardig wat visjes te kunnen vangen. De maximale hengellengte voor de jeugdvijver is 6 meter en er mag niet met werphengels worden gevist.

In deze vijver mag met 1 hengel van maximaal 6 meter worden gevist. Werphengels zijn hier verboden.

Vijver 4:
Deze vijver is medio 2010 officieel geopend. Je kunt er comfortabel zitten op de grote betonnen steigers. Ook dit is een vijver zonder karper, die geschikt is voor het vissen met de vaste hengel, de match-hengel of de feederhengel.
In deze vijver mag met een dagtoestemming met 2 hengels worden gevist.

Dag en weektoestemmingen (vergunningen) voor het Wanssums Ven
Weektoestemming;
Vergunning voor niet-leden die enkele dagen in een bepaalde week in onze vijver willen vissen. Kosten 15 euro per week. Een VISpas is hierbij niet nodig.
Deze toestemmingen zijn niet te koop aan de vijver, maar dient u vooraf te kopen bij een van onze verkooppunten. (zie hieronder).Voor het vissen zonder toestemming staat bij controle door politie of BOA een boetebedrag van 130 euro.


Dagtoestemming;
Vergunning voor niet-leden die eens een keer een dagje in onze vijver willen vissen. Kosten 5 euro per dag. Een VISpas is hierbij niet nodig.
Deze toestemmingen zijn niet te koop aan de vijver, maar dient u vooraf te kopen bij een van onze verkooppunten. (zie hieronder).Voor het vissen zonder toestemming staat bij controle door politie of BOA een boetebedrag van 130 euro.
Dag- en weektoestemmingen bestellen per mail
Als u gepland hebt een dag te komen vissen en u hebt, bv omdat u te ver weg woont en vroeg wilt gaan vissen, niet de mogelijkheid een toestemming vooraf bij onze verkooppunten te kopen, dan bestaat de mogelijkheid om deze toestemming per bank te betalen en per post toegestuurd te krijgen. U dient dan wel uiterlijk een week voor de visdatum contact op te nemen met info@hsvhetalvertje.nl. In die mail dient u dan uw n.a.w. gegevens en uw geboortedatum aan te geven. Wij sturen u dan per mail de betalingsgegevens en na betaling sturen wij dan per post een gedateerde toestemming op naam. De porto en administratiekosten bedragen 1 euro die bovenop de prijs van de toestemming komt.

Nachtvissen:
Vanaf 1-1-2014 is het voor niet-leden niet meer mogelijk om te nachtvissen in onze vijvers.

Waar zijn deze dag en weektoestemmingen verkrijgbaar?
Discus van de Ligt Allicht Wanssum.
Openingstijden:
Maandag t/m donderdag van 9.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur.
Brugstraat 13 Wanssum
Discus van de Ligt Allicht Venray.
Openingstijden:
Maandag t/m donderdag van 9.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.
Leunseweg 47A Venray
Alleen dagtoestemmingen zijn verder verkrijgbaar bij:
BP tankstation aan de Rijksweg in Well.
Als u vanuit Wanssum de brug over rijdt, ziet u het bij de rotonde meteen liggen. Het tankstation is 365 dagen per jaar geopend.
De openingstijden zijn als volgt:
Maandag t/m vrijdag van 6.00 uur tot 21.00 uur
Zaterdag van 7.00 uur tot 21.00 uur
Zondag van 8.00 uur tot 21.00 uur.
Voor informatie over lidmaatschap van de vereniging: klik de knop "lidmaatschap"
Wij wensen u veel visplezier toe...
 

Copyright H.S.V. het Alvertje 2009/2010/2011/2014