H.S.V. 't Alvertje Jeugd Jeugdkoning 2014
 
Op zaterdag 23 augustus is de koningswedstrijd voor de jeugd gehouden. Gevist werd natuurlijk in de jeugdvijver. De deelnemers waren allen mooi op tijd aanwezig, in afwachting wat er allemaal zou gaan gebeuren. Voordat de nummers uitgegeven zouden worden, werden we nog verrast door een stevige plensbui. Daarom werd er besloten wat later te beginnen met de wedstrijd. Niemand hoefde zich tenslotte te haasten. En zoals altijd scheen ook nu weer achter de wolken de zon. Ondanks dat kleine oponthoud is het nog een droge mooie wedstrijd geworden.
Nu was het afwachten of al de training, die sommige jeugdvissers achter de rug hadden, ook de nodige vruchten zou afwerpen. De kruiskarpers of wat het voor joekels het ook waren, waren over de gehele linie de winnaars. Niet een heeft er ook maar kennis hoeven maken met het landingsnetm terwijl er toch verschillenden van het aangebodene lekkers geproefd hebben. Aan het materiaal heeft het zeer zeker niet gelegen. Dat loog er bij sommige jeugdvissers echt niet om. Een beste vijver voor de hakenfabrikanten die kunnen hier hun haakjes op sterkte testen.
Er werd op stuks gevist waarbij een kruiskarper vijf punten en een kleinere vis een punt opleverde. Daardoor was het zaak om het op de kleinere vissen te proberen. Je kunt tenslotte beter een stuk of tien voorntjes vangen dan bijvoorbeeld 3 karpers verspelen. Dat is nogal logisch, hoor je dan overal zeggen, maar er werd toch vaak te lang op de grotere vis doorgegaan. En de kleine vis was echt wel te verschalken.
Door het mooie weer werd het nog een drukte van jewelste aan de jeugdvijver. Er zijn toeschouwers bij die hebben een kleur kleding aan waar een waterbewoner er gegarandeerd door vandoor gaat en dekking zoekt tussen het kreupelhout midden in de vijver. Voor de niet kenners van deze vijver, dit is aangebracht ter bescherming van het visbestand. Daardoor werd het vangen, naargelang de match vorderde, gestaag minder. De jeugdvissers werden met begeleiding uitgenodigd voor de prijsuitreiking. Daarbij had de bakploeg gezorgd voor heerlijkheden. Nadat allen gezeten waren, werd het enige tijd stil, je zou een blaadje kunnen horen vallen. Er moest eerst duchtig voor de inwendige mens gezorgd worden. Nadat er weer leven in de brouwerij kwam, was het tijd voor de prijsuitrking. Hierna klonk een welgemeend applaus van alle aanwezigen voor weer een mooi evenement van, voor en door HSV het Alvertje.

De uitslag:
Rang Naam Plaats Punten
1 Tom Geurts 20 18
2 Jarno Craenmehr  18 8
3 Dennis Ploum 15 3
4 Robbe Verhoeven 19 2
5 Nick Lemmens  14 1
5 Kaylee Mans 22 1
7 Kevin van der Heijden 17 0

Enkele foto's.
   
Het podium ...
Groepsfoto van alle deelnemers....

Copyright: het Alvertje Oostrum 2014