In de geschiedenis van H.S.V. 't Alvertje is het zo gegroeid dat de wedstrijden in twee groepen werden gehouden. Er was een groep sportvissers die niet zo fanatiek de wedstrijdsport bedreven en die niet in het bezit van een lange hengel waren. Voor deze groep werden wedstrijden georganiseerd met een maximale hengellengte van 6 meter. Hier komt de naam "korte hengels" dus vandaan. Een andere groep, die wat fanatieker de wedstrijdsport bedreef, was eind 70-er jaren al in het bezit van een hengel van 9,5 meter, destijds de standaardlengte.Vandaar de naam "lange hengels".

 
 
Aangezien deze namen historisch zo gegroeid zijn, blijven we ze gebruiken, hoewel de vlag niet helemaal de lading meer dekt. De wedstrijden bij hengelsportvereniging 't Alvertje worden georganiseerd door de wedstrijdcommissie.
Buiten de winterperiode is er voor de categorie "lange hengels" bijna elk weekend een wedstrijd.
Er wordt gevist om de lentekoning, de vijverkoning, de herfstkoning en de winterkoning en bovendien is er een pickercompetitie. 

Bij de categorie "korte hengels" is de hengellengte beperkt; bij wedstrijden in onze vijver is die momenteel 8 meter. Er wordt gevist om de lentekoning en de herfstkoning.

Voor meer informatie en eventuele aanmeldingen kunt u terecht bij:
Voor de lange hengels: Henk Theeuwen. Mailto henk.theeuwen@home.nl
Voor de korte hengels: Huub Reijnders. Mailto huubreijnders@home.nl

Copyright: het Alvertje Oostrum 2003/2008/2011