Methodfeederwedstrijden
2013
Wedstrijd 2:
Van onze verslaggever Bertje:
Omdat er nog vier dagdeelnemers waren bijgekomen zijn we met tien sportvrienden aan de tweede en alles beslissende wedstrijd begonnen. We mochten een nieuwe deelnemer begroeten en wel de heer Eric Geurts. Ook deze nieuwe deelnemer werd, onder het genot van een bakkie, direct in de groep opgenomen.
Wat zou het gaan worden? Gelukkig is het veel beter geworden dan bij de eerste wedstrijd. Zou Henk Ermers een zware dag gaan krijgen of was de voorsprong makkelijk te verdedigen. De nummers waren hetzelfde uitgezet als de week er voor. Dus bij het eiland en bij het onderwater eiland. Deze keer was het duidelijk te doen bij het eiland. Vanaf nummer dertien tot nummer 24 was het schrapen geblazen. Heel af en toe een tikkie en een stootje. De vis moest eigenlijk foto's kunnen maken vanaf dat onderwatereiland van de vissers. Konden we mooi zien hoe de vissers er beteuterd en sip bij zitten. Daar was het weer wachten tot het verlossende eindsignaal. Laat in de wedstrijd kwam de vis op de eerste nummers goed los. Ook daar werd gedacht dat het moeilijk zou gaan worden maar daar rinkelde de kassa. De nummers een en twee van het dagklassement en een en twee van het totaal klassement zaten langs elkaar. Nu werd er gewoon door iedereen een lot van de tafel gepakt . Dus niet voor of achter in het parcours en gelijk is het raak. En zo hoort het ook.
Omdat het vorige week gedeelde smart is halve smart was, waren de prijzen hetzelfde voor iedereen.
Heel vakkundig werd er een van de prijzen gedemonteerd en uiteraard weer gemonteerd. Zo te zien was het blijkbaar nog niet al te gemakkelijk. En vooral mooi weer wat willen we nog meer.

Op de foto ziet u de terechte overall winnaar H Ermers. De beker was voor de sterke verhalen competitie, die gehouden is in de schuilgelegenheid tijdens het noodweer van de vorige zaterdag.

         


P

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11


Naam

Will Berden
Henk Ermers
Bert v d Hoogenhof
Wim Evertz
Ton Deenen
Eric Geurts
Peter Beelen
Cas Jost
Henny Spann
Piet Beyersbergen
Theo Hendriks


Nr

106
104
122
113
124
108
116
118
120
110
n.a.


Gew

7029
5141
3172
3023
2821
2627
1665
1540
1523
13


Henk Ermers met beker....
 
Wedstrijd 1:
Van onze verslaggever Bertje:
Met de method vissen is een goede vangst verzekerd. Op zaterdagmiddag 27 juli werd op vijver twee de eerste wedstrijd van de methodfeederserie gevist. Voor aanvang deed een geweldige hoosbui, donder en bliksem alle deelnemers en zo nog een paar vissers, de schuilhut in vluchten. We kunnen blij zijn dat we zo een gelegenheid hebben. I phones, HTC phones werden druk geraadpleegd wat te doen, vissen of niet. Na een uurtje zou de bui weg zijn en andere mensen blij gaan maken. Na een bakje koffie werd er met enige vertraging aan de wedstrijd begonnen. En zo waar, het is nog mooi weer geworden. Alle deelnemers waren het er over eens, haastige spoed is zelden goed. De plaatsen waren zo uit gezet dat je een automatisch scherpstellende verrekijker nodig had om de buurman te kunnen zien zitten. Maar al met al is het niet te snappen waarom de brasem niet wil happen. Blijkbaar denkt de brasem: wacht jullie beurt maar af. Iedereen zat naar het topje te loeren of het niet een keer wilde bewegen. Bij de meesten was dit niet het geval, stijf en star en bewegingsloos bleef het tipje boven het wateroppervlak. Een ploeg was er goed mee af en dat was de weegploeg. In volle vaart kon er langs de verslagen ogende vissers heen gescheurd worden. Bij de laatste visser werd er met de finish vlag gezwaaid, anders ging het te snel, en ten teken dat de match helemaal voorbij was.
Een troost hebben we in ieder geval, veel slechter kan het niet. Volgende week beter.
         


P

1
2
2
2
2
2
2


Naam

Henk Ermers
Will Berden
Theo Hendriks
Bert van den Hoogenhof
Henny Spann
Piet Beyersbergen
Ton DeenenNr

113
119
106
110
101
123
108


Gew

1620
0
0
0
0
0
0

Henk Ermers won de eerste wedstrijd....
 

Copyright: het Alvertje Oostrum 2013