Methodfeederwedstrijden
2014
Wedstrijd 2:

Jos Janssen wint de tweede wedstrijd in de method serie.
Door deze overwinning behaalde hij tevens de eindoverwinning in de serie dat er met de method, met de feeder kan ook, gevist wordt.


Van onze verslaggever Bertje.


Op zaterdag 9 augustus is in vijver vier de tweede wedstrijd gehouden in deze serie. Het weer was goed. Wel een vrij straffe wind, de deelnemers die aan de wegkant hun stekkie hadden geloot waren wat de wind betreft iets beter af. Loten, loten en nog eens loten; een van de belangrijkste onderdelen van de hele wedstrijdvisserij.
De drie kanshebbers op de titel zaten op, normaal gesproken, geen slechte plaatsen. Het was nu een kwestie van er tegen aan. Aan de kant van vijver twee werd al vrij vlug vis gevangen. Aan de wegkant werd al wat onrustig op de viskist heen en weer gedraaid. Maar wat later werd aan een inhaalrace begonnen. Langzaam maar zeker begon de tijd daar te dringen en het bleek niet genoeg te zijn om de felbegeerde titel in de wacht te slepen. Wel mooi om te zien dat iedereen zijn sportieve plicht deed. Welgeteld een dikke brasem betekende de eerste of tweede plaats, in het dag- of totaalklassement. Je kunt er wel met de pet naar gooien maar dan moet je die later ook nog gaan zoeken en je krijgt er maar een koude kop van.
Er zijn vissers bij die denken dat het vissen met de method niets voorstelt, gewoon in het water deponeren en vangen met die handel. Worden er dan wat baarsjes of kleinere vis gevangen, dan is dat een teken dat er anders gehengeld moet worden. Hapklare brokken moeten aangeboden worden zodat de vis er gewoon niet omheen kan. De made en caster moet je gebruiken als er met de dobber gevist wordt. Meestal brengen die op deze manier geen gewicht in de schaal.
Tijdens de prijsuitreiking had iedereen weer volop tijd. Alle deelnemers komen de winnaars feliciteren. Jammer voor diegene die niet mee doen. We kunnen het als wedstrijdvisser niet veel beter hebben.

Bertje.


Met gemiddeld bijna 1 kg vis per deelnemer per uur waren de vangsten zo gek nog niet met de methodfeeder....
         


P

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
10
10


Naam

Jos Janssen
Bert v d Hoogenhof
René Wijnhoven
Henry Spann
Pieter Kunen
Eric Geurts
Henk Hendriks
René Vlemmings
Henk Ermers
Ton Deenen
Wim Evertz
Will Berden


Nr

7
9
23
30
3
21
18
1
5
25
16
11


Gew

7728
6204
5161
3229
3136
3031
1317
173
133
0
0
0


Jos Janssenwerd dagwinnaar en daardoor (op gewicht) ook eindwinnaar.
 
Wedstrijd 1:

René Wijnhoven wint de uiterst interessante en eerste wedstrijd in de method serie.


Van onze verslaggever Bertje.

Zaterdag 2 augustus.
Bij deze serie wedstrijden wordt er met de vaste hengel met de feeder oftewel met de method gevist. Blijkbaar is deze manier van vissen niet slecht want de vangsten waren uitstekend. Drie gewichten van tegen de tien kilo. Maak je niet elke dag mee. En dit ondanks dat er op gezamelijk besluit nog een half uurtje gestopt is door gedonder en gerommel. Safety first is het devies. Na dit natuurgeweld werd er weer met volle inzet begonnen aan de tweede helft. Gelukkig dat er op vijver vier weer goed gevangen is. Dat houdt de moed er in en geeft de burger moed. Aan de kant van vijver twee was het vangstgemiddelde wat hoger maar de winnaar kwam weer van de wegkant. Heel mooi dat een visser die het de laatste tijd wat tegenzat de winst binnenhaalde, wat weer aangeeft dat iedereen een grote dosis geluk nodig heeft. En je ziet dan weer, terecht, een grijns van oor tot oor. Het gaat er de tweede en alles beslissende wedstrijd nog om spannen met, zoals u in de stand kunt zien, nog drie kanshebbers. Daar zal de winnaar hoogst-waarschijnlijk wel bij horen.

Bertje.
         


P

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10


Naam

René Wijnhoven
Eric Geurts
Jos Janssen
Henry Spann
Wim Evertz
Bert v d Hoogenhof
Henk Hendriks
Ton Deenen
Henk Ermers
Will Berden


Nr

21
5
7
17
9
25
30
1
3
23


Gew

9.659
8.981
8.940
5.464
4.834
3.512
3.181
2.490
2.000
0

Deze wedstrijd, met slechts kleine verschillen, werd gewonnen door René Wijnhoven....
 

Copyright: het Alvertje Oostrum 2014