H.S.V. 't Alvertje Nachtwedstrijd 2014

Martien Voermans wint de Nacht van HSV het Alvertje Ooostrum.

Van onze verslaggever Bertje:

Van zaterdag op zondag 27 juli is de jaarlijkse nachtwedstrijd gehouden. Omdat in vijver 2 de vangsten de laatste tijd wat tegenvielen is er besloten om deze happening in vijver 4 te houden. Het is wel een mooie en spannende wedstrijd geweest, maar ook hier vielen de vangsten toch wel wat tegen. Normaal wordt er met dit evenement om acht uur begonnen. Dit jaar was de aanvangstijd gezet op 18.00 uur. Een van de deelnemers was hierover niet voldoende ingelicht, waarvoor excuus en heeft zich moeten haasten om aan het Wanssum Ven te geraken, maar heeft dit later ruimschoots goed gemaakt. De eerste deelnemers waren al aanwezig voor de loting toen de klokken 16.00 uur sloegen en wilden maar een ding en wel beginnen met de wedstrijd. Na een paar uur zagen we de bui al hangen, het kon wel eens taai gaan worden. De andere bui, een donkere lucht gaf aan dat we wat dat betreft geluk hebben gehad, ging langs en het is wat het weer betreft verder bijzonder goed geweest. Voor de visser die voor de eerste keer meedeed was het repareren van het tuigje, een vis maakte er korte metten mee, bepaald geen sinecure in het donker. Maar alles went. Ook zijn er vissers bij die lampen gebruiken die je beter kunt gebruiken bij de jaarwisseling; dan zie je niet veel van het vuurwerk. En dan de vangsten; de winnaar zat aan de wegkant en de overige prijswinnaars allen aan de kant van vijver twee, dus hierover ook geen klagen, mooi verdeeld. De volgende keer zullen we eens in sectoren gaan vissen, dan maakt het niet zo veel uit
waar je je nummertje hebt geloot . Om elf uur was er de verdiende pauze ingelast en wandelden alle vissers gezamenlijk door de mooie avond naar de schuilgelegenheid. Daar waren de dames druk bezig om voor de hongerige vissers wat lekkers klaar te maken. Verschillende schalen werden in no time leeg gesmikkeld. Tevens was er een vrijwilliger present om op de spullen te passen. Dit jaar zijn er veel kleine zeelten gevangen, die in het donker blijkbaar hun schuilplaatsen verlaten en op zoek gaan naar wat eetbaars. Het volgend jaar kunnen we beter voor de nachtwedstrijd bekijken waar er gevist gaat worden. Zo'n jaarlijkse happening is het waard en verdient het dat er redelijk tot goed gevangen wordt, al kan hier nooit een garantie voor gegeven worden.
Dan weer de erbij behorende bedankjes. Op de allereerste plaats de dames die er voor
hebben gezorgd dat door het heerlijke happen de vissers het volgehouden hebben. Hiervoor werd door de deelnemers een attentie aangeboden. De oppasser die er voor zorgde dat er niets zoek raakte tijdens de pauze. Het was weer een mooi gebeuren van, voor en door het HSV het Alvertje. Het is wel te hopen dat er het volgend jaar meer deelnemers zijn. Vissen, goed eten en mooi weer, als dat voor een wedstrijdvisser nog niet voldoende is om mee te doen, wat moet er dan nog georganiseerd worden.


P

1
2
3
4
5
6
7
8


Naam

Martien Voermans
Peter Gerrats
Ton Deenen
Jan Sanders                   
Lambert v.d. Hoogenhof
Henk Hendriks
Wiel Janssen
Jos Janssen


Nr

25
7
3
5
18
16
21
23


Gew

6208
5493
4189
3969
3217
2101
1289
1 beet


Hoewel de vis deze nacht sliepen, wist Martien Voermans toch nog 6200 gram te bemachtigen...