Winterkoppelwedstrijd 2014
Op zaterdag 20 december organiseerde HSV het Alvertje Oostrum haar laatste wedstrijd in 2014 en wel de koppelwedstrijd die gehouden is aan de jachthaven te Wanssum. We werden ontvangen in Piets café met een hele beste bak koffie. Zodoende zat de stemming er al vroeg goed in. Genietend van het bakkie en uitkijkend over het mooie stukje viswater was de vraag "wat zou deze dag gaan brengen" ???.
De vangsten waren de dagen voor de match hoopgevend. Maar elke dag is anders. Na de loting hadden de deelnemers tijd genoeg voordat ze naar hun stekkie vertrokken. Het was binnen blijkbaar goed vertoeven. Maar binnen is het niet te doen, het zal aan de haven moeten gebeuren.
Het weer was goed. Soms wat wind af en toe een spatje regen. Ook de zon liet zich wel eens zien door het wolkendek. We zaten mooi in de luwte.
Kort na het startsignaal werden de eerste voorns al gevangen dus dat beloofde veel goeds. Het is wel een secure visserij geworden. Dobbertjes heel fijntjes uitgelood. De kleine haakjes en meer van dat fraais moesten te voorschijn getoverd worden om de beet er in te houden. Gelukkig komen die nu ook een keer van pas, anders zouden we er mooi mee blijven zitten. Een paar pinkies aan de haak was nu het goede aas. Regelmatig bijvoeren, een stuk of wat casters en of kleine maden en opletten was het devies. Soms bij het ophalen had een vis zich aan het aas vergrepen, dus ze waren er wel maar o zo voorzichtig.
De kopstekken waren deze keer zeer zeker geen voordeel. Voor een van de kopstekken was het de eerste twee uur niet makkelijk en voor de andere kopstek was het de laatste twee uur over en voorbij. Midden in het parcours zijn de prijzen verdeeld, het koppel W de Laat en P Meulendijk wisten een paar platten te slim af te zijn en moesten zodoende op het ere podium plaatsnemen en waren deze keer de waardige winnaars.
Na twee uur vissen was het tijd voor de pauze. Allen konden nu gaan genieten van de overheerlijke erwtensoep, er was niet op een kookworst meer of minder gekeken en of dat nog niet genoeg was, was er ook nog goulashsoep en kroketten met broodjes. Alleen dit al is het meedoen meer dan waard. Ook gasten die binnen stapten schoven aan en zo was het z'n allen genieten.
Hierna moest iedereen zich weer opladen om te gaan vissen, geen kleinigheidje. Maar zoals het vissers betaamt is er met aller instemming nog een half uurtje langer gevist. De weegploeg was op tijd present, zo was het allemaal weer goed geregeld.
Al met al weer een zeer geslaagde wedstrijd.


De uitslag:
W. de Laat - P Meulendijk
M Voermans - L vd Hoogenhof
R Wijnhoven sr - R Wijnhoven jr
T Geurts - W Geurts
6146 gram
2225 gram
1662 gram
996 gram
   


De winnaars: W. de Laat en P Meulendijk
terug

Copyright: het Alvertje Oostrum 2014