Winterkoppelwedstrijd 2015
Verslag van Bertje.
Op zaterdag 19-12 organiseerde HSV het Alvertje alweer de laatste wedstrijd in 2015, niet te bevatten hoe de tijd voort raast. En wel de jaarlijkse winterkoppel.
Plaats van handeling de haven te Wanssum. Wel zo makkelijk als de uitbater van de jachthaven altijd toestemming geeft om er te mogen vissen, zo heeft de vereniging de zaakjes goed voor elkaar, een vijvercomplex , een stuk Maas en dan deze haven waar al sinds mensenheugenis in gevist kan en mag worden. De vangsten zijn in de loop der tijden wel wat terug gelopen maar een mens, oftewel visser, kan ook niet alles hebben.
De haven lag er weer schitterend bij, net niet zo glad als een biljartlaken, een klein kabbeltje zorgde voor de broodnodige variatie. Het uitgeven van de nummers gebeurde weer op de gemoedelijk manier, effe het inschrijfgeld af tikken en hopelijk het goede nummertje uit de koker vissen. Dit alles onder het genot van een bakkie.
Daarna zocht iedereen zijn stekkie op om er het beste van te maken. Om 10 uur schalde het beginsignaal over de haven. De aantallen die gevangen werden waren goed te noemen en daar gaat het om. Beter veel kleine vis als maar een paar dikkere, want die het kleine
niet eert zal nooit genoeg hebben.
Om kwart over twaalf klonk het tweede signaal en wandelden alle deelnemers naar Piets Nette Ballentent om te gaan genieten van de verrukkelijke soepen, goulash en erwtensoep, die klaar stonden om verorberd te worden. Het werd er gewoon effetjes stil van.
Iedereen smikkelde en smulde dat het een lieve lust was. Nadat allen een bakkie of wat op hadden kwam de bodem van de soepketels in zicht en kwamen de gesprekken langzaam maar zeker weer op gang. En stapten allen weer de frisse buitenlucht in voor de tweede helft van deze wedstrijd. Sommigen visten op een halve meter diepte en konden het tempo nog wat op voeren wat stuks betreft. Anderen gingen stug door op de dikkere vis wat later in de match beloond werd. Zo ook in de hoek van de haven. Het laatste half uur werden er een paar kleinere brasems voor een korte tijd in het netje gedirigeerd en dit leverde de winst op. Heel goed gevist.
Verder is nog het vermelden waard dat een toeschouwer, al vrij vroeg, een fluwelen doosje kwam brengen met daarin een kniptang met knipkaarten.
Konden we noteren hoeveel belangstellenden dat we op deze bijzonder mooie dag mochten begroeten. Na niet al te lange tijd waren de kaarten vol en kon het fluwelen doosje weer opgeborgen worden. Dit gaf aan dat de interesse om een kijkje te komen nemen bijzonder
groot was. Er moeten er bij zijn geweest die gedacht hebben "hadden we maar mee gedaan."

De wedstrijdcommissie bedankt alle deelnemers, voor de getoonde sportiviteit. En zeer zeker ook chef kok Piet Arts voor de goede verzorging. Zo behoort de hengelsport te zijn.
Winnen en verliezen zit dicht bij elkaar.

Bertje

De uitslag:

Op goud Toon van Mill Twan. Verhaeg 1474
Op zilver W. de Laat P. Meulendijks 1102
Op brons Martien Voermans Bert van den Hoogenhof 457
Op de vermadelijde 4e plaats Henri Gommans Theo van Helden 437
Op 5 P. Maas A. Litsenberg 367
Op 6 Henri Spann Jan Voesten 281
Op 7 M. Emons H.Kamerman 245
Op 8 Will Berden Jan Sanders 130

   
De winnaars; rechts Toon en links Twan...
De soep ging er goed in...
   
terug

Copyright: het Alvertje Oostrum 2015