H.S.V. 't Alvertje: Bestuurs en vrijwilligersdag 2013
Op vrijdag 20 september is deze jaarlijks terugkerende dag weer georganiseerd. In de namiddag wordt er een wedstrijd gehouden op de vijvers, met de vaste stok. De koffie stond, zoals de laatste tijd gebruikelijk, voor aanvang weer voor allen gereed; klaar kunnen we ook zeggen maar dan zijn er helderen van geest die zeggen: “aan klare koffie hebben we niks”.
Ton Deenen had iets voor deze wedstrijd uitgedokterd. Twee sectoren waren uitgezet. Een sector op vijver een en de andere op vijver twee. Men kon kiezen waar men het liefste, lieve koekjes worden normaal niet gebakken, een stekkie zou willen hebben. De een wil liever niet naar de ene vijver en andersom. Dus nu was de keus vrij. En daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.
De karpervissers die meededen zouden in het nadeel moeten zijn maar daar is deze keer weinig van te merken geweest. Op vijver een werd de overwinning behaald door Huub van Houdt die met het materiaal viste van Joep Achten. Stevige spullen die tegen een stootje kunnen. De vis moet wel gedacht hebben “dat is een hengel die we hier al lang niet meer hebben gezien”, dus daar hebben we geen gevaar van te duchten, dus happen maar van die zoete mais. Deze keer zijn ze dan van een koude kermis thuis gekomen. Een kleine vijftien kilo werd door de winnaar binnen gehaald, ruimschoots voldoende om alle vaste stokvissers ontredderd achter te laten. Op vijver twee behaalde Rob Wijnhoven de zege met vijf kilo. Een stuk of wat vis trokken nog wat materiaal aan diggelen maar die tellen niet.

De prijsuitreiking werd zoals altijd gedaan in het clubhuis. Om acht uur zou het buffet gereed zijn. Het rook bijzonder goed in de zaal, weer een pluspunt.
De voorzitter opende de avond met allen smakelijk eten en een plezierige avond te wensen. Nadat iedereen van het voortreffelijke buffet gebruik had gemaakt werd het even wat stiller in de zaal. Het eten moest op het gemakkie verwerkt worden.
Na het eten bedankte de voorzitter alle aanwezigen voor het vele werk wat er weer verzet is. Het is een goed jaar voor het Alvertje geweest en zijn er weer vele projecten gerealiseerd en de vijvers liggen er als een plaatje bij.
Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking. Onder luid gejuich werd de fles schrobbeler, overhandigd aan de overallwinnaar. De winnaar van de andere vijver, niet aanwezig op de feestavond, had mooi pech; de fles schrobbeler schoof door naar de nummer twee. Zo is de pech voor de een het geluk voor de ander.
De aanwezige dames hadden het blijkbaar ook best naar de zin. Een kleine tegemoetkoming omdat manlief zo vaak weg is, voor dat ene, er is een ding wat ik niet zou willen missen en dat is vissen
Nu konden ze er bij zijn zonder al dat gevis en het er goed van nemen.
Zo vorderde de avond gestaag en langzaam maar zeker ging iedereen zijn weg, de frisse nacht in, denkende "het was niet verkeerd".
Het was al met al een bijzonder geslaagde dag en avond. Een bijzonder woord van dank aan Wies Deenen die geheel belangeloos toch maar steeds ervoor zorgt dat de schuilgelegenheid er piekfijn bij ligt.
Het is een hele avond van bedanken maar zonder dat, en natuurlijk alle vrijwilligers en leden, is het in stand houden van zo'n grote vereniging niet te doen.

Bertje

Dan nog de complete uitslag
                     H.S.V. 't Alvertje Oostrum
              Wedstrijd bestuurs/vrijwilligersdag 
                         20 september 2013
Vijver 1 Gewicht Vijver 2 Gewicht
Huub van Houdt 14474 Rob Wijnhoven 5028
Peter Gerrats 1855 Jac Dekkers 3246
Huub Reijnders 606 Bert van den Hoogenhof 2956
Ger Lenssen 569 Antoon Sanders 771
Gerrit Verkoeijen 448 Wiel Janssen 489
Piet Beijersbergen 416 Hans Kweens 291
Victor Janssen 315 Leroy van Elk 242
Theo Hendriks 258 Hay Linders 81
Ton Deenen 167 Wim Kateman 0
Antoon Langenkamp 0 René Wijnhoven 0
Piet Peeters  0
Totaal 19108 Totaal 13104